Vår kund Byggnadsfirman Erik Wallin AB är ett bygg- och projektutvecklingsföretag som har varit verksamma på bygg- och fastighetsmarknaden i Stockholm i över 80 år. De är idag delaktiga i flera av de stora stadsutvecklingsprojekten i Stockholm såsom Hammarby Sjöstad, Norra Djurgårdsstaden och Annedal. Företaget ägs och drivs av tredje generationen Wallin. Vi är glada att vi fått förtroendet för entreprenaduppdraget i detta prestigeprojekt – Furuhusen, kv Modet.

På gränsen till Nackareservatet i Södra Stockholm bygger vi 12 stycken radhus. Den direkta närheten till både storstad och orörd natur gör dessa bostäder unika i Stockholm. Radhusen har designats av arkitekt Arklab som anpassat husen till den kuperade skogsterrängen med hjälp av halvplan. Totalt utgör entreprenaden cirka 1750 kvm BOA, fördelat på 4 mindre längor med totalt 8 st gavelhus samt 4 st mitthus. Objektets läge är Klarälvsvägen/Rusthållarvägen i Bagarmossen söder om Stockholm.

Entreprenaden omfattar markarbeten och grundläggning med sprängningsarbeten, platta på mark samt byggnadsstomme av trä komplett med exklusiva ytskikt och toppmoderna installationer. Trästommarna levereras av Plusshus AB och fasaderna kläs med vertikala raster av furu. Gestaltning och upplevelse står högt på agendan i detta projekt där materialval, utformning och kvalitet håller en mycket hög nivå. Radhusen ligger i sluttning och ansluter med sina uteplatser mot berghällar och furuskog.

Projektnamn: Furuhusen, Kv Modet
Entreprenör: Noccon AB
Entreprenadform: Totalentreprenad ABT06
Arkitekt: Arklab Stockholm
Byggherre: Byggnadsfirman Erik Wallin AB
Kontraktsarbete: Nyproduktion av bostäder i BRF.
Kontraktstid: januari 2015 – mars 2016