På uppdrag av Genova Bostad bygger vi 11 kedjehus och ett flerbostadshus med 18 lägenheter inklusive källargarage i centrala Saltsjöbaden på Solsidevägen. Uppdraget avser totalentreprenad som genomförs i partnering och första inflytt planeras ske hösten 2016.

Flerfamiljshuset med 18 lgh erbjuder ett högkvalitativt boende i gedigna naturmaterial och med privata terrasser till alla lägenheter. Lägenheterna varierar från 1,5 till 5 rok och storlek mellan 47 till 109 kvm. På första våningen finns mindre lägenheter och ovanpå dessa ligger etagelägenheter med takterrasser. Utkragningen ger identitet åt de övre ”duplexen”, vilket skapar en avskildhet för de nedre lägenheterna och fasaden får ett karakteristiskt uttryck.

De 11 kedjehusen har 4 – 5 rok om ca 123 kvm fördelat på två plan. Husen är fristående och står på pålar i den orörda naturen med uteplatser i form av trädäck svävande över blåbärsriset. Husen har ett vertikalt formspråk för att harmoniera med tallarnas stammar och är byggda i genuina naturmaterial för att bli ett med naturen. De strategiskt placerade fönsterpartierna ger fri utblick och tar in naturen i husen.

Projektnamn: Saltsjölunden
Entreprenör: Noccon AB
Entreprenadform: Totalentreprenad ABT06 (Partnering)
Byggherre: Genova Property Group
Kontraktsarbete: Nyproduktion flerbostadshus och kedjehus i bostadsrätt
Kontraktstid: mars 2015 – januari 2017