Objektet avser nybyggnad av 18 st kedjehus i Brf Vattmyra Äng och ligger längs gatuslingan Stuterivägen, mitt i hjärtat av stadsdelen Vattmyra i Järfälla.
Den naturliga färgskalan i grånat trä på högresta gavlar, antracitgrå detaljer och en mörkgrå fasad gör att husen smälter in med den omgivande naturen och övrig bebyggelse. Husen binds samman av en öppen träpergola med parkeringsutrymme och förråd. Hus och tomter ramas in av planteringar och häckar vid entréer. På taken sitter Solceller kopplade till värmepumpen, de hjälper till med uppvärmning och varmvattenproduktion samt reducerar energikostnaderna. Varje hushåll gör en miljöinsats genom att närproducera egen förnybar energi utan några utsläpp.
Husens har en öppen interiör med en rak trappa som öppnar upp en central slits med ljusinsläpp genom våningsplanen och bidrar till en känsla av rymd. Golvvärme i husen ger både en behaglig känsla och möjlighet till att hålla en lägre energiförbrukning. Det vackra golven och trappan i vitpigmenterad ask förhöjer den ljusa, luftiga och spatiösa känslan.

Projektnamn: Vattmyra Äng
Entreprenör: Noccon AB
Entreprenadform: Totalentreprenad ABT 06 (partnering)
Byggherre: Byggnadsfirma Erik Wallin AB
Kontraktsarbete: Nyproduktion av bostäder
Kontraktstid: November 2016 – April 2018